Vacature: Juridisch Adviseur Arbeidsrecht
Home » Vacature: Juridisch Adviseur Arbeidsrecht

Vacature: Juridisch Adviseur Arbeidsrecht

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven, junior juridisch adviseur op het gebied van arbeids- en ondernemingsrecht. 

Praktisch, probleemoplossend en klantgericht juridisch advies staan bij OWL centraal. Samen met je senior collega’s adviseer en ondersteun je klanten bij arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als jurist sta je in voor de opvolging van de actualiteit en het beantwoorden van alle juridische vragen van onze klanten met betrekking tot arbeidsrecht. Daarbij krijg je veel verantwoordelijkheid en alle ruimte om je inhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. We zien je graag doorgroeien tot een belangrijke sparringpartner voor MKB werkgevers én voor individuele werknemers. 

Wordt je bij het lezen van deze vacaturetekst enthousiast en herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan ben jij voor ons de geschikte kandidaat. 

Profiel

 • Bezig met Master Nederlands recht of juist afgerond
 • Affiniteit met arbeidsrechtelijke vraagstukken en analytisch vermogen om deze te ontleden
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving in het arbeidsrecht
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in Nederlands 
 • Resultaat- en klantgericht, pragmatisch en hands-on
 • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel, accuraat en de wil om zich te blijven ontwikkelen
 • Kennis van sociaal recht is een pré.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende functie voor 16-24 uren per week. Werkdagen en -tijden kunnen in overleg worden bepaald waarbij we rekening kunnen houden met je studieprogramma. We bieden een aantrekkelijk salaris en arbeidsvoorwaardenpakket. Je kunt beschikken over een bedrijfsauto.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan vóór 1 maart 2022 op de vacature door het formulier te versturen of te bellen/mailen met Rianne Wubs.

Ben jij rechten student en in de laatste fase van je studie of recent afgestudeerd? Wil jij onderdeel uitmaken van een informele organisatie waarin ook ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling?

OWL Juridisch Advies is een organisatie, die zich richt op ondersteuning van werknemers en werkgevers in het arbeidsrecht. Voor wat betreft de werkgevers gaat het vooral om ondersteuning van het management en adviseurs P&O in arbeidsrechtelijke zin. Voor wat betreft de werknemers gaat het om het oplossen van conflicten met hun werkgever. Dit alles vergt een klantvriendelijke opstelling met veel aandacht voor en creativiteit in het belang van onze cliënten.

OWL Juridisch Advies werkt ook voor overheden en in dat kader is het van belang dat je kennis hebt van en inzicht in het publiekrecht.

Werkzaamheden

 • Schrijven van adviezen in arbeidsrechtelijke geschillen;
 • Opstellen/reviewen/aanpassen van vaststellingsovereenkomsten en van andere arbeidsrechtelijk gerelateerde documenten;
 • Jurisprudentie onderzoek en voorbereiden van publicaties op de website;
 • Screenen van de teksten op de website op actualiteit;
 • Meewerken aan reorganisatie en/of organisatieveranderingen bij onze cliënten.
Print of deel dit artikel online

Meer informatie? Neem contact met ons op:

Mr. Rianne Wubs

Mr. Rianne Wubs is sedert 2005 de drijvende kracht achter OWL Juridisch Advies.

Rianne studeerde Nederlands recht met de specialisatie Sociaal Economisch recht en Ondernemingsrecht aan de RUG. Meer informatie

Specialismen: Arbeidsrecht, ontslagrecht

050 302 35 66